Sărbătorile de iarnă

13 Ianuarie 2018

Sărbătorile de iarnă sunt probabil cea mai frumoasă perioadă a anului calendaristic, precum şi al anului bisericesc deoarece este perioada ce reprezintă noi începuturi. Având în vedere că abia am sărbătorit nașterea Celui ce a venit în lume pentru a ne mântui cu toții, în parohia noastră acest eveniment a fost întâmpinat așa cum se cuvine, alături de glasuri cristaline ce au vestit nașterea Domnului nostru Iisus Hristos și enoriași ce au mers cu inimile deschise în casa Domnului spre a asculta slujba ce, ca în fiecare an, a avut capacitatea de a dezgheța orice inimă și de a o introduce în atmosfera de sărbătoare. De asemenea, alături de preot și dascăli au fost copiii din corul Copii ai aceluiași Dumnezeu și cei din corul școlii Domnu' Trandafir ce la sfârșitul slujbei i-au colindat pe toți cei prezenți. Iar perseverența, cumințenia și dăruința copiilor au fost răsplătite de către Moșul care nu a putut lipsi, astfel fiecăruia i s-a dăruit câte un dulce

După cum era de așteptat și Anul Nou a fost întâmpinat frumos. În ajun, satul Boiștea a fost reprezentat la primăria comunei Petricani de către copii frumoși, voinici viteji, precum și bărbați în toată firea ce au învățat din moși strămoși cum să ducă tradiția mai departe. Frumoasele tradiții au fost inițiate de către corul grupului catehetic ce au interpretat două cântări minunate. Mai apoi, la cumpăna dintre ani cu toții am fost prezenți în sânul satului, la biserică pentru a primi așa cum se cuvine noul an. 

Aidoma cred că frumusețea vieții noastre este dată de fiecare zi în parte pe care o trăim, iar statutul nostru de creștini ne face să simțim bucuria și unicitatea sărbătorilor. Sărbătoarea Botezului Domnului a primit, în acest sens, importanța cuvenită, oamenii strângându-se la biserică pentru a participa la slujbă și a lua aghiazmă mare.