Cateheză ''Satul românesc în haină de sărbătoare de 1 Decembrie''

5 Decembrie 2019

               În luna de debut a iernii-decembrie, satul nostru devine un colț de rai. A devenit un obicei ca părintele paroh,Trofin Gheorghe, în seara sărbătorii Sfântului Andrei să oficieze alături de alți preoți invitați slujba Vecerniei, unită cu Litia. Totodată are loc și Rugăciunea de mulțumire pentru toate binefacerile și darurile pe care Dumnezeu ni Le-a dăruit în acest an, după o toamnă lungă și bogată. În fruntea soborului de preoți a fost părintele protopop Neculai Axentioi.

             La sfârșitul slujbei,copiii grupului catehetic ''Copii ai aceluiași Dumnezeu" au susținut o cateheză intitulată ''Satul românesc în haină de sărbătoare'' de 1 Decembrie. S-au prezentat etapele ce au dus la Marea Unire de la Alba-Iulia, dar și rolul pe care satul românesc l-a jucat si îl joacă în viața noastră, în societate.

             Știm că ''veșnicia s-a născut la sat'' și că aici găsim cele mai frumoase locuri de relaxare, în mijlocul naturii îmbietoare.

              Alături de grupul catehetic s-au aflat și copiii Școlii Primare ''Domnu' Trandafir'', coordonați de domnii învațători, care au interpretat emoționante cântece patriotice.

              În mijlocul enoriașilor s-a aflat și domnul primar, domnul viceprimar care au apreciat strădania copiilor dar și frumusețea pe care o îmbrăca satul românesc în prag de Sărbătoare Națională. 

              Tradițiile și obiceiurile românilor diferă de la o zonă la alta, dar frumusețea, unicitatea lor se păstrează mai ales în satul nostru strămoșesc.