Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinilor

25 Martie 2022

    " Un suflet care nu se știe ruga, nu va ști ce-i fericirea, chiar de ar avea toate bogățiile Pământului. Rugăciunea adevărată este trudă Sfântă."

     Întrucât anul acesta este "Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinilor " și pe data de 8 Martie le-am sărbătorit pe cele mai dragi ființe din viețile noastre, copiii grupului catehetic "Copii ai aceluiași Dumnezeu" au pregătit un proiect de suflet pe această temă. 

     Dragostea de Dumnezeu și dragostea față de aproapele nu vin pe altă cale decât pe cea a rugăciunii. Toate faptele bune îl ajută pe om să câștige dragostea de Dumnezeu, dar nici una ca rugăciunea. Ea este maică și împărăteasă peste toate faptele bune. Întreaga viață creștină, sub forma ei personală sau comunitară se întemeiază prin rugăciune.

     Familia, în calitate de Biserică din casă, trebuie să stabilească o rugăciune comună, în care să se roage unul pentru celălalt și toți pentru întreaga familie. Rugăciunea comună a familiei se naște din rugăciunile părinților și din obișnuirea copiilor cu ele. 

     Rugăciunea este întâlnirea noastră cu Dumnezeu și este absolut necesară pentru ca sufletul nostru să-l poată vedea pe Hristos. " După cum trupul se hrănește cu mâncare, tot astfel sufletul se hrănește cu rugăciune" .

     De asemenea, în fiecare vineri, grupul catehetic se reunește în mijlocul Bisericii pentru a desfășura activități, dar în primul rând pentru a se ruga, citind Acatistul iar mai apoi din Sfânta Scriptură.

     Urmărind mărturiile unor familii care l-au aflat pe Hristos și s-au  apropiat de Biserică prin rugăciune, ne-a fost oferită o învățătură demnă de urmat și anume că un copil unește familia cu Hristos.

     Acest proiect reprezintă dorința noastră de a ajunge la inimile părinților prin lucruri relizate de noi în totalitate, și, nu doar prin prezentarea proiectului  ci și prin interacțiunea cu aceștia ne-am bucurat de clipe minunate petrecute împreună. Momentul nelipsit din final unește tot ceea ce am vrut să transmitem, printr-un cântec încărcat de emoție, compus chiar de noi.