Viața noastră este un șir lung de daruri de la Dumnezeu cel mult milostiv. Chiar dacă pe parcursul vieții înălțăm spre El mai mult rugăciuni de cereri, trebuie să-i și mulțumim Domnului pentru toate binefacerile pe care le revarsă asupra noastră.
În fiecare an pe data de 30 noiembrie, de Ziua Sf. Apostol Andrei în parohia noastră are loc slujba de mulțumire pentru toate, mai ales pentru sănătate și pentru ajutorul primit pe tot parcursul anului.
Am avut marea bucurie ca anul acesta să primim în această zi importantă papucul Sfântului Gherasim din Chefalonia, odor oferit de o familie de binecredincioși parohiei noastre.
Pentru că anul 2024 a fost declarat "Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor" și "Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți" în biserica noastră s-a săvârșit slujba Sfântului Maslu de către un sobor de 7 preoți, alături de părintele paroh. Prin Taina Sfântului Maslu se oferă primitorilor Harul care vindecă bolile trupești și iartă păcatele, având atât efect fizic cât și spiritual. Dacă nu urmează totdeauna însănătoșirea fizică, cel bolnav ce vine cu credință la "doctorul sufletelor" va avea tăria sufletească de a răbda boala și de a afla calea spre mântuire.
Prin cinstirea Sf. Evanghelii de către toți preoții prezenți la Sf. Maslu s-a transmis speranța pentru vindecare sufleteană și trupească.
Proiectul susținut de către copiii grupului catehetic "Copii ai aceluiași Dumnezeu" a avut ca temă Sf. Maslu și rolul său vindecător, importanța rugăciunii în viața omului. Rugăciunea pentru bolnavi este un act profund de credință și compasiune, prin care ne deschidem sufletul către Dumnezeu, cerând ajutor pentru cei aflați în suferință.
Ziua nu se putea încheia fără a sărbători Ziua Națională a României, pe strămoșii nostri care și-au vărsat sângele ca să păstreze țara noastră unită și independentă. Cântecele ce au răsunat din piepturile copiilor au însuflețit pe toți cei prezenți și au demonstrat dragostea de țară a micilor patrioți.