Vestirea Nașterii Domnului prin concertul de colinde

23 Decembrie 2022

        Un proiect de suflet al parohiei noastre este concertul de colinde organizat anual de grupul catehetic "Copii ai aceluiași Dumnezeu" , sub îndrumarea părintelui nostru paroh Trofin Gheorghe.  Aflându-ne în această perioadă binecuvântată, ne-am gândit să încântăm sufletele celor ce au fost prezenți prin colinde minunate. Acestea sunt un memorial și o prelungire a slujbelor de Crăciun auzite în Sfânta Biserică.

      Chiar dacă obiceiurile și datinile populare se pot pierde în unele zone, noi ne mândrim cu faptul că în parohia noastră tinerii satului încă păstrează tradiția strămoșească. Așadar, ne facem și noi părtași la alaiul celor care anunță venirea Mântuitorului Iisus Hristos pe lume. 

       În prima parte a programului nostru a avut loc o conferință cu tema "Anul omagial al rugăciunii în viața bisericii și a creștinului" , susținută de către Preotul Ieromonah Cosma Giosanu.  Activitatea literară a Părintelui este una complexă, iar la conferința acesta a promovat următoarele titluri publicate : "Răstignirea Monahismului Românesc la mijlocul secolului al-XX-lea" ,  "Duhovnicii Sihăstriei sub cenzura comunistă"  și a lansat volumul IV al cărții "Lacrimile pocăinței", tradusă din limba greacă.

       Acest eveniment ne-a unit pe toți în bucuria Nașterii Domnului la cea de-a IX-a ediție a concertului de colinde organizat de Parohia Boiștea cu sprijinul Primăriei Petricani. Concertul a fost susținut de patru coruri: Corul catehetic "Copii ai aceluiași Dumnezeu" al Parohiei Boiștea , Corul "Strop de ler" al cadrelor didactice de la Școala Profesională Petricani, "Surorile Șerban" și Corul "Vânătorii lui Ștefan cel Mare" al comunei Vânători. 

       Pe 18 decembrie, grupul catehetic "Copii ai aceluiași Dumnezeu" a cântat în deschiderea Concertului de colinde "Lumina lui Htistos" , concert susținut la Casa Culturii I"on Creangă", Târgu-Neamț.