Tradiţii şi obiceiuri de iarnă

18 Ianuarie 2019

După cum fiecare persoană simte, perioada sărbătorilor de iarnă este una dintre cele mai frumoase şi mai pline de veselie, voie bună, bucurie, magie, bunătate. Pentru a petrece aşa cum se cuvine această frumoasă perioadă în biserica noastră au fost dezvoltate numeroase activităţi ce au la bază tradiţiile şi obiceiurile pe care le-am primit de la moşi şi strămoşi, pe care suntem obligaţi a le transmite urmaşilor noştri spre a nu ne pierde fondul cultural profund românesc.

Pe data de 31 decembrie, în ajun, satul Boiștea a fost reprezentat la primăria comunei Petricani de către copii frumoși, voinici viteji, precum și bărbați în toată firea ce au învățat din moși strămoși cum să ducă tradiția mai departe. Frumoasele tradiții au fost inițiate de către corul grupului catehetic ce au interpretat cântări minunate. Mai apoi, la cumpăna dintre ani cu toții am fost prezenți în sânul satului, la biserică pentru a primi așa cum se cuvine noul an. 

De asemenea, pentru ca anul ce va să vină să fie unul roditor, toţi cei ce au format Alaiul de la Boiştea au mers dimpreună cu părintele paroh, Gheorghe Trofin, la Festivalul de Datini şi Obiceiuri din Târgu Neamţ, în data de 2 decembrie. Deoarece prestaţia le-a fost exemplară, perfecţionată nu au putut trece fără a primi Locul 3 al festivalului.