Tabăra de vară ”Chipul lui Dumnezeu oglindit în chipul meu de copil”, ediția a VII-a

24 August 2023

        Cu emoție și mult entuziasm, echipa de moderatori de anul acesta, formată din zece tineri ai grupului catehetic ”Copii ai aceluiași Dumnezeu” al parohiei Boiștea, au pregătit un proiect de suflet al nostru: Tabăra de vară ”Chipul lui Dumnezeu oglindit în chipul meu de copil”. Aflându-ne la cea de-a VII-a ediție a acestei tabere, ne-am dorit să aducem elemente de noutate și multe surprize plăcute pentru copiii care, timp de o săptămână au avut parte de multe amintiri și experiențe noi pe Dealul Măgura Boiștea. 

        Fiecare zi a fost unică, organizată în așa fel încât să ne putem bucura de toate activitățile. Încă din prima zi, toți copiii au fost împărțiți în cinci echipe, având câte doi moderatori care să îi îndrume. Fiecare echipă și-a pregătit steagul, l-a ornat în așa fel încât să îi reprezinte și au contribuit cu toții în realizarea lui.

        Printre activitățile preferate ale tuturor au fost: drumeția până la Cabana Aki, unde am lansat lampioane și ne-am relaxat într-un mod plăcut, trasul cu arcul, vânătoarea de comori, activitățile de cunoaștere, cursurile de gătit, seara de film, karaoke, ”capturează steagul!” etc. Părintele a susținut o cateheză pe tema ”Rugăciunea familială, comunitară și personală” în care le-a explicat copiilor importanța și rolul acesteia în viața noastră. Tot în ziua drumeției am mers la un site arheologic, în satul Topolița, unde am descoperit elemente arhaice rămase de la strămoșii noștri. Domnii arheologi care s-au ocupat ca noi să înțelegem cele prezentate ne-au făcut o vizită a doua zi, organizând două ateliere practice, unde copiii au învățat să facă monezi din vremea renumitului domnitor Ștefan cel Mare și să scrie cu litere chirilice. 

        O altă activitate inedită a fost susținută de pompierii care au venit cu mașinile speciale de intervenții pentru a ne oferi un curs de prim ajutor  și pentru a ne da indicații în cazul apariției accidentelor. Pompierii pirotehnici ne-au prezentat armele descoperite în timpul misiunilor lor, ne-au prezentat mașina de intervenții și ne-au informat cu privire la activitatea lor și importanța acesteia.

        Pe tot parcursul întregii tabere, echipele au pregătit surprize pentru ziua în care au venit părinții și ne-am petrecut timpul alături de ei, oferindu-le un spectacol susținut din dansuri, interpretarea imnului taberei, un moment artistic al fiecărei echipei. După cină, seara a continuat cu vizionarea filmului ”Tabăra”, ediția a III-a, film ce se găsește pe pagina de YouTube, ”Parohia Boiștea„.După bucuria cu care ne-a încântat filmul, căci am retrăit toate momentele frumoase, am făcut rugăciunea de seară în jurul focului de tabără pentru a încheia această activitate cu o imagine specială ce completează întreaga experiență acumulată pe parcursul acestei săptămâni.

        Le mulțumim tuturor celor implicați cu tot sufletul: părintelui paroh, Trofin Gheorghe, pentru susținerea, buna coordonare și atenția acordată în realizarea taberei, moderatorilor pentru implicare și originalitate, domnului primar pentru sprijin necondiționat, copiilor pentru entuziasm și dorința de a realiza amintiri de neuitat.