Tabăra de vară ”Chipul lui Dumnezeu oglindit in chipul meu de copil” ediţia a5-a

30 Septembrie 2021

              An de an, o mare bucurie pentru copiii grupului catehetic “Copii ai aceluiași Dumnezeu” ne-o oferă tabăra de vară “Chipul lui Dumnezeu oglindit în chipul meu de copil”. Anul acesta perioada a fost 27 August- 3 Septembrie iar în aceste zile, dealul Măgura Boiștea a fost însuflețit de zâmbetele copiilor.

              Moderatorii s-au implicat cu toată inima în organizare, pentru ca totul să fie la nivelul așteptărilor. Nu a fost ușor să găsim jocuri inedite și atractive care să le atragă atenția tuturor, dar,  muncind in echipă, rezultatul a fost pe măsura așteptărilor. 
              Nu am avut timp sa ne plictisim deoarece mereu aveam o activitate nouă, fie educativă, culturală sau distractivă, cum ar fi: ”Capturează steagul”, “Încercarea memoriei, “Darts”, “Cursa cu obstacole” și multe altele. Părintele ne-a adus un arc profesionist, moderatorii au organizat un concurs, astfel încât fiecare ne-am testat abilitățile.

              Fiecare zi a fost specială în felul ei și organizată astfel încât, pe lângă activitățile zilnice, să avem ceva nou. Ziua începea cu înviorarea, mai apoi urmând rugăciunea. După micul dejun începeam activitățile, iar în fiecare zi erau doi moderatori responsabili de acestea. După prânz urma o oră de odihnă pentru a fi pregătiți de alte activități.
             Ne vom aminti cu drag de serile petrecute împreună. Am vizionat filme, am avut seară de karaoke, iar părintele a susținut o cateheză în care am discutat depsre părinții care pleacă în străinătate pentru “un trai mai bun”. Într-una din zile am fost intr-o drumeție prin pădure și, ajunși pe malul râului ”Ozana”, am lansat lampioane.

            Pe parcursul taberei, ne-am pregătit pentru întâlnirea cu părinții și pe lângă dansuri și cântece am pregătit o scenetă în care s-au implicat majoritatea copiilor. Un alt moment nou și interesant pentru noi a fost imitarea părinților de către copii în ipostaze amuzante. Bucuria împărtășită alături de părinți a fost imensă deoarece, totul e mai frumos când suntem împreună. Matei Trofin a realizat un filmuleț în care sunt prezentate cele mai reprezentative momente din taberele de până acum, inclusiv din această tabără, film ce a fost prezentat la întâlnirea cu părinții. Lansarea celei de-a 5-a ediții a foilor parohiale ale grupului gimnazial, respectiv liceal, a avut loc tot în această zi. Înainte ca aceștia să plece, am fost la focul de tabără unde am făcut, ca de obicei, rugăciunea de seară iar mai apoi am cântat cu toții, astfel am încheiat minunat ziua de joi.

           Cu siguranță fiecare a plecat din tabără cu amintiri de neuitat și cu sufletul încărcat de bucurie și entuziasm.