Rugăciunea de mulțumire și deschiderea sezonului de colinde

14 Decembrie 2020

                  A devenit o obișnuință pentru parohia noastră ca pe data de 30 noiembrie, în ziua sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, cel ce a creștinat poporul român, să aibă loc Rugăciunea de mulțumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu. Alături de părintele nostru paroh, împreună slujitori au fost și părintele protopop și alți preoți invitați.  La sfârșitul slujbei, copiii grupului catehetic "Copii ai aceluiași Dumnezeu" au intonat cântece patriotice în cinstea zilei de 1 Decembrie, zi ce marchează Marea  Unire de la Alba Iulia.

                Odată cu sărbătoarea Sfântului Nicolae, creștinii ortodocși intră în spiritul sărbătorilor de iarnă, dându-se startul sezonului de colinde. Colindele  au o puternică semnificație spirituală, încărcătură emoțională deosebită și ne îndeamnă la bunătate, recunoștință și generozitate. Cu inima curată, cu sufletul deschis și cu multă dragoste i-am colindat și noi pe enoriașii parohiei noastre, care, în aceste vremuri tulburi se bucură de fiecare clipă de mângâiere pe care le-o oferim.

                Rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne dea sănătate, să ne ocrotească de boli și să ne înălțăm sufletele cântând colinde împreună cu cetele îngerești. Să ne aprindem lumina nu doar la geam ci și în suflet, primindu-l cu drag pe pruncul Iisus.