Prohodul și Învierea Domnului

2 Iunie 2019

       Dacă viața omenească înseamnă o înșiruire de momente triste ce sunt alinate de fericirea pe care Dumnezeu ne-o dăruiește, atunci cea mai reprezentativă, importantă și incărcată duhovvnicește perioadă pentru acest fapt este insăși perioada Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

        Sfânta și Marea Vineri semnifică patimile, moartea și îngroparea Mântuitorului. Este o zi de o profundă tristețe în viața creștinilor și a întregii Biserici ortodoxe. La denia Prohodului Domnului credincioșii nu doar ascultă, ci și cântă, participând trup și suflet la cântări.

         Bucuria sărbătorii învierii Domnului ne-a cuprins pe toți odata ce părintele a rostit cuvintele "Veniți de luați Lumină". Primirea Sfintei Lumini, bucuria din suflet, credința și dragostea ne-au învrednicit să participăm la slujba înălțătoare din noaptea Învierii, fară a simți obosela.

         Vestea bucuriri exprimată prin cântarea "Hristos a înviat" a fost împartașită și transmisă prin glasurie copiilor corului catehetic "Copii ai aceluiași Dumnezeu" care au dat răspunsurile la Sfânta Liturghie, înfrumusețand-o .