Pelerinaj 2021-Orșova

28 August 2021

       Pelerinajul reprezintă o îmbogățire a vieții spirituale a fiecăruia dintre noi dar și o modalitate de întărire a credinței, urmând modele ale credincioșilor din jurul nostru care ne ajută și pe noi să ne apropiem mai mult de Hristos, de viața spirituală.

       Cu ajutorul lui Dumnezeu, am reușit să ducem la bun sfârșit pelerinajul de anul acesta ce ne-a îmbogățit sufletele tuturor, prin vizitarea mănăstirilor : Recea, Prislop, Lainici,Tismana dar și alte sfinte lăcașuri  ce au o mare importanță în ortodoxia românească prin faptele ctitorilor și viața duhovnicească ce a sălășluit în fiecare sfânt lăcaș, de-a lungul istoriei. Nu am omis operele lui Brâncuși pe care le-am admirat, de frumusețea din zona Cazanelor Dunării și de croaziera ce ne-a descoperit operele de artă ale țării.

       În fiecare biserică sau mănăstire, copiii grupului catehetic " Copii ai aceluiași Dumnezu" și-au unit glasurile, au cântat și s-au rugat împreună ,cu speranța ca bunul Dumnezeu ne va îndruma și de acum înainte în toate activitățile parohiei și va veni mereu în ajutorul nostru. 

       Amintirile plăcute din acest pelerinaj vor rămâne adânc întipărite în inimile noastre și ne vor aduce de fiecare dată zâmbetul pe buze.