Omagierea poetului Mihai Eminescu în Sfânta Biserică

11 Februarie 2023

       An de an, pe data de 15 ianuarie este sărbătorit ”Luceafărul poeziei românești”. Așa a fost numit, de-a lungul vremii, Mihai Eminescu (1850-1889), cel care a creat o adevărată capodoperă pentru urmașii săi și pentru literatura română.

       Mihai Eminescu s-a născut la data de 15 ianuarie 1850, în județul Botoșani și a fost poet, prozator și jurnalist român, considerat cea mai importantă voce a romantismului autohton. El a fost al șaselea dintre cei 11 copii ai lui Gheorghe și ai Ralucăi Eminovici. Își petrece copilăria la Ipotești, loc ce îl inspiră în numeroase poezii. Eminescu a scris memorabile poezii despre natură, iubire sau dedicate patriei.

       După doar 39 de ani de viață, la 15 iunie 1889, Eminescu se stinge din viață la sanatoriul doctorului Ștuțu din București.

       Având în vedere că anul acesta ziua de 15 ianuarie a fost într-o zi de duminică, l-am omagiat pe marele poet și la Sfânta Biserică.  Câțiva liceeni ai grupului catehetic „Copii ai aceluiași Dumneze” au amintit enoriașilor date biografice despre ”poetul nepereche” și au recitat poezii din vasta sa operă.