Cinstirea Acoperământului Maicii Domnului la troița care îi poartă numele

11 Octombrie 2024

        Cinstirea Acoperământului Maicii Domnului, celebrată pe data de 1 octombrie, este o sărbătoare importantă în tradiția ortodoxă și are reverberații spirituale adânci în inimile drep-credincioșilor. Acest praznic ne amintește de preaslăvitul moment când însăși Preasfânta Născătoare de Dumnezeu și-a întins ocrotitoarea Sa mantie peste cei credincioși, în biserica din Vlaherne, întru apărarea lor de primejdii.

        Când s-a terminat Sfânta Liturghie săvârșită la biserica parohiei noastre preotul paroh Trofin Gheorghe împreună cu enoriașii au mers la troița domnului epitrop Grigore Laurențiu pentru a săvârși Sluja Aghiazmei Mici cu prilejul hramului, iar la sfârșitul slujbei săvârșite ctitorul a invitat pe toți cei prezenți la o agapă creștină, semn de mulțumire pentru toate cele primite de la Dumnezeu. Timpul liniștit și plăcut, binecuvântat de Dumnezeu ne-a ajutat să cinstim cum se cuvine această zi de mare sărbătoare și să închinăm rugăciuni Maicii Domnului pentru toate binefacerile.

        Să ne aducem aminte de nesfârșita grijă și iubire maternă a Maicii Domnului, care se revarsă cu blândețe asupra tuturor celor ce îi cer ajutorul cu inimă smerită. Sub ocrotirea Preasfintei Născătoare, găsim întotdeauna pace, mângâiere și putere în fața încercărilor vieții. Rugăciunile noastre, înălțate din adâncul sufletului, sunt primite cu milostivire de Dânsa, care ne acoperă și ne călăuzește spre lumina harului divin.