An de an, tabăra de vară organizată de părintele paroh Trofin Gheorghe oferă copiilor experiențe deosebite într-un mediu natural, recreativ și educativ în același timp. Este o experiență vie a relației copiilor cu Dumnezeu, părintele fiind un liant, alături de moderatori.
Desfășurându-se pe Dealul Măgura Boiștea, la o înălțime considerabilă, toți se simt mai aproape de Dumnezeu, într-o comuniune deplină cu divinitatea.
Tabăra este o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber, deoarece copiii învață să stea departe de telefoane și participă la activitățile propuse de moderatori, legând noi prietenii.
Anul acesta au fost 10 moderatori, iar cei 80 de copii au fost împărțiți în 5 grupe, fiecare grupă condusă de doi moderatori. Activitățile desfășurate pe parcursul taberei au fost diverse, și au inclus pe toți cei prezenți, de toate vârstele. În primele zile au avut loc jocuri de cunoaștere, care ne-au ajutat să aflăm lucruri noi despre toți participanții. Am avut de asemenea parte de invitați care ne-au organizat în cadrul unor jocuri și ateliere, precum două doamne psiholog ce i-au sfătuit pe tineri cum să se comporte în timpul copilăriei și adolescenței.
Cei de la centrul SmartyKids i-au învățat pe copii despre aritmetica mentală, cea mai eficientă metodă de a număra în minte, activitate ce i-a încântat pe toți cei prezenți. Într-o altă zi, membri ai armatei ne-aau adus în față o serie de ateliere: de prim-ajutor, de supraviețuire și de orientare în spațiu, și i-au provocat pe copii la o competiție de orientare și de deplasare pe teren.
Am organizat seri de karaoke, am vizionat filme și ne-am distrat dansând în seara de disco. Toate aceste activități ne-au distrat și ne-am creat amintiri pe care mulți nu le vor uita.
Prin această tabără copiii au învațat cum să stea departe de confortul de acasă, să se bucure de victorii și să accepte înfrângerile, implicându-se cu drag în activități, au fost încurajați să-și depășească anumite frici și să încerce diferite activități, unele simple, distractive, iar altele dificile sau provocatoare.
Prieteniile care se leagă în tabără sunt unul din motivele pentru care copiii se întorc an după an.
Rugăciunile de dimineață și de seară au oferit copiilor posibilitatea de a fi în comuniune cu Dumnezeu, de a-i ajuta atunci când le era poate mai greu sau de a-i mulțumi pentru o binecuvântare. Fiecare participant a avut un rol în această tabără, cei mao mari au avut și responsabilități, astfel încât autogospodărirea să fie asigurată.
Au avut cu toții grijă ca în ultima zi să-i întâmpine cu onoare pe părinți, îmbrăcați în cavaleri și domnițe, creând o atmosferă medievală, deosebită. Au continuat cu diferite tipuri de dans, fiecare implicându-se în stilul ce i-a plăcut mai mult.
Împreună am luat cina, ne-am bucurat de timpul special petrecut împreună, iar la sfârșit focul de tabără i-a determinat pe copii să cânte, să mulțumească părintelui și domnului primar pentru toată implicarea în buna desfășurare a activităților.
Fiecare copil așteaptă cu nerăbdare tabăra de anul viitor, până atunci amintirile le vor rămâne adânc întipărite în suflet.