În satul nostru există multe tradiții și obiceiuri de Anul Nou, transmise din generație în generație. Tinerii satului se pregătesc cu mult timp înainte, făcând repetiții pentru păstrarea acestora deoarece în noaptea de Ajun dar și în ziua Anului Nou, vor trece pe la casele oamenilor pentru a-și susține reprezentația. ”Buhaiul” este reprezentativ satului, alături de arnăuți, grupul măștilor, etc.
În dimineața Ajunului de An Nou, toate cetele de urători se adună în curtea primăriei pentru a-și desfășura reprezentațiile, alături de alte grupuri din alte sate. Coordonați de părintele nostru, Gheorghe Trofin, copiii grupului catehetic au dat startul acestui frumos eveniment. Mai apoi, au urat și în comunele din jur transmițând valorile strămoșești.
La trecerea dintre ani, ne-am adunat cu mic cu mare în biserică pentru a participa la slujba de Te Deum, apoi, toate cetele de urători s-au îndreptat spre Casa parohială pentru a-l ura pe părintele paroh. După urăturile transmise de cele patru grupuri, părintele i-a răsplătit pe toți iar la final, un frumos foc de artificii a luminat cerul.
Este un obicei ca pe data de 2 Ianuarie, la Târgu Neamț să se desfășoare Festivalul de datini și obiceiuri unde noi participăm cu drag. Chiar dacă au venit urători din tot județul și din alte județe, am reușit să obținem locul 2 anul acesta.
Îndrăgită atât de copii cât și de barâni, această perioadă de sfârșit de an și începutul Anului Nou impresionează mereu prin costumațiile originale, muzica tradițională și mesajul transmis de urători.