Nașterea Domnului sărbătorită prin Concertul de colinde

26 Ianuarie 2022

     Cu siguranță, perioada colindelor este cea mai frumoasă din an, pentru că prin colinde vestim Nașterea Domnului Iisus Hristos. Bucuria sărbătorilor ne încarcă sufletele cu speranță, magie și bunătate. Această bucurie ne este împărtășită an de an de grupul catehetic "Copii ai aceluiași Dumnezeu" atât în Sfânta zi a Nașterii Domnului, pe 25 decembrie, cât și la cea de-a 8 a ediție a Concertului de colinde.

     Copiii au interpretat colinde deosebite  în data de 18 decembrie, în urma unei conferințe susținute de părintele Siluan, starețul Mănăstirii Sfânta Cruce, alături de alte două coruri ce s-au aflat în parohie, alături de noi, respectiv "Corul de copii al Parohiei Rădeni" și Corala preoțească "Păstorul cel bun" a Protopopiatului Tîrgu Neamț. Grupul nostru catehetic a deschis și Concertul de colinde " Lumina lui Hristos" de la "Casa Culturii Ion Creangă", pe 19 decembrie, unde au fost prezente numeroase coruri ce au bucurat inimile spectatorilor, transmițând emoție și fericire atât celor care le-au ascultat cât și celor care le-au cântat. 

     În Sfânta zi de Crăciun, înainte ca părintele paroh să împartă tuturor copiilor prezenți câte un cadou, colindele au răsunat în întreaga biserică, glasurile tinerilor ajungând cu siguranță pănă în străfundul sufletelor enoriașilor.

     Totodată, grupul gimnazial, respectiv cel liceal, a lansat ediția a 10 a  fișelor parohiale "Cuvântul Tinerilor" și  "Inima Bisericii", în care au fost prezentate subiecte strâns legate de sărbătorile de iarnă.

     Nădăjdium ca și anul viitor, cu ajutorul lui Dumnezeu, să păstrăm tradiția colindelor și să ne bucurăm împreună de tot ceea ce reprezintă sfânta zi a Crăciunului.