Momente înălțătoare de ziua eroilor în aceste vremuri tulburi

30 Mai 2020

                                 După ce o vreme credincioșii au fost lipsiți de participarea directă la sfintele slujbe, s-a permis ca ei să ”guste” din bucuria ”Sfintei Liturghii”, chiar dacă vor fi nevoiți să respecte regulile de distanțare socială, să poarte măști, iar slujbele să se desfășoare în curtea bisericii.

                                 Dacă la slujba de Înviere de anul acesta credincioșii nu au putut fi părtași ne-am putut bucura de acest praznic plin de lumină și bucurie. Mântuitorul Iisus Hristos a coborât pe pământ, S-a întrupat luând chip omenesc, a pătimit fiind răstignit, a înviat și apoi, la patruzeci de zile S-a înălțat la Ceruri pentru a ne arăta destinația noastră finală: Împărăția lui Dumnezeu, de care ne rugăm cu toții să avem parte.

                                  Tot în această sfântă zi, Biserica ortodoxă îi cinstește pe eroii neamului, care au luptat cu prețul vieții pentru libertatea, unitatea și demnitatea poporului român. Astfel,  o parte din copii corului catehetic ”Copii ai aceluiași Dumnezeu” au cântat cântece dedicate eroilor iar când părintele a arborat steagul cu toții am cântat imnul ”Deșteaptă-te române”.