Inima Bisericii și Cuvântul tinerilor la zi de mare sărbătoare. Duminica Floriilor

12 Mai 2021

       Odată cu sfânta sărbătoare a Floriilor, în biserica noastră au avut loc mai multe evenimente importante: sfințirea noului clopot, editarea foii parohiale și mutarea în biseică după unele renovări în sfântul lăcaș.

       Intrarea Domnului în Ierusalim se sărbătorește în fiecare an cu o săptămână înainte de Sfintele Paști și amintește de intrarea triumfală a Mântuitorului în Ierusalim, înainte de Pătimirile Sale. Ramurile de salcie sfințite și dăruite de părintele, simbolizează biruința noastră asupra păcatului.

       După o perioadă în care au avut loc renovări în sfânta biserică, ne-am bucurat să participăm din nou la sfintele slujbe în interiorul bisericii iar bucuria a fost și mai mare deoarece avem un nou clopot donat de părintele nostru paroh, Trofin Gheorghe împreună cu familia, clopot ce a fost sfințit și care, cu siguranță, prin sunetul său, va chema creștinii la rugăciune până peste veacuri.

     Copiii grupului catehetic au hotărât să publice lunar o foaie parohială în care să abordeze semnificația unor sărbători din luna respectivă, activități liturgice, precum și teme de actualitate. Împărțiți în două grupuri: liceal și gimnazial, foile parohiale au reprezentat o încununare a muncii lor din ultimul timp.

     Tot în această zi de sărbătoare, grupul catehetic ” Copii ai aceluiași Dumnezeu”, alături de părintele, au participat la un Concert de pricesne desfășurat la Casa Culturii ” Ion Creangă”, unde au interpretat pricesne ce împletesc bucuria sărbătorii cu tristețea pătimirilor Mântuitorului ce vor urma.