Înălțarea Domnului, Ziua Eroilor

5 Iulie 2019

                Înălțarea Domnului este marea sărbătoare creștină ce comemorează Înălțarea la cer a Domnului Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere. Această sărbătoare reprezintă ultimul eveniment din viața Mântuitorului, acesta continuându-și prezența pământească prin Duhul Sfânt.

               Credincioșii din parohia noastră au participat cu evlavie la Sfânta Liturghie încercând să pătrundă sensul Sfintei Evanghelii prin cuvânul de învățătură rostit de părintele paroh. După Sfânta Liturghie, s-a săvârșit slujba de resfințire a clopotelor ce au fost restaurate, recondiționate. Acestea vor fi așezate în clopotnița nouă ce urmează a fi finalizată.

               Totodată, în ziua Înălțării Domnului se sărbătorește Ziua Eroilor patriei căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și apărarea țării, a neamului.În acest sens, elevii Școlii Primare "Domnu` Trandafir" Boiștea, insoțiti de domnii învațători Nechifor Dumitru, Nechifor Domnica și Grigore Mihaela, au susținut un program artistic alcătuit din versuri dedicate eroilor neamului și cântece patriotice, încheiat cu Imnul Eroilor și depunerea unei coroane la Monumentul Eroilor din curtea bisericii.

                Părintele a continuat cu slujba de pomenire a tuturor celor ce cu dăruire de sine cu mult curaj și simț al datoriei și-au sacrificat viața pe altarul credinței și al dragostei de țară.

                 "Nimic în lume nu-i mai sfânt 

                   Și mai frumos pe-acest pământ,

                   Decât să mori ca luptător

                    Înfășurat in tricolor!"

     au fost cuvintele ce au rămas în sufletul tuturor