Înălțarea Domnului este un praznic împărătesc sărbătorit cu evlavie și bucurie în Biserica Ortodoxă, deoarece Înălțarea lui Hristos la Cer reprezintă ridicarea noastră, căci "astăzi, nu numai ni s-a confirmat că suntem posesorii raiului, ci am pătruns chiar în înălțimile ceruruilor, întru Hristos ". În ajunul acestei mari sărbători a avut loc un pelerinaj pedestru, pornind de la Biserica Sfântul Haralambie, din Târgu Neamț. Credincioșii din toată zona au mers până la Mănăstirea Neamțului, ce poartă hramul Înălțării Domnului, pe jos, ca altădată, pentru a se putea împreună bucura de marea sărbătoare. Am fost întâmpinați cu dragoste la unele biserici de pe traseu ( Biserica din Lunca și Nemțișori) , unde ni s-au alăturat alți pelerini.
Nu întâmplător a fost aleasă Ziua Eroilor în Ziua de Înălțare a Domnului Iisus Hristos. La fiecare Sfântă Liturghie săvârșită în bisericile ortodoxe sunt pomeniți eroii, ostașii și luptătorii români din toate timpurile și din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă sau în închisori, pentru apărarea patriei și a credinței ortodoxe strămoșești, pentru întregirea neamului, libertatea, unitatea și demnitatea poporului român. Ziua Eroilor trebuie să poarte în sufletele tuturor o recunoștință eternă pentru tot ceea ce au realizat martirii neamului, care au luptat și au murit cu arma în mână.
Elevii și preșcolarii de la Școala Primară "Domnu' Trandafir " au fost prezenți la biserică pentru a recita poezii patriotice, pentru a cânta în cinstea eroilor neamului și a depune o coroană de flori, ca în fiecare an, la Monumentul Eroilor din curtea bisericii.
Părintele a subliniat importanța păstrării memoriei eroilor prin faptul că în rugăciunile noastre trebuie să cerem ca Dumnezeu să dăruiască pace și liniște între popoare, astfel încât jertfa de sânge să nu o mai plătească nimeni. Să rămânem doar cu datoria de a-i cinsti pe cei care s-au jertfit pentru apărarea țării și a credinței ortodoxe.