Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor

23 Iunie 2021

        10 iunie 2021 este o zi cu dublă semnificație pentru români, cu ocazia căreia sărbătorim una din cele mai importante sărbători creștine: Înălțarea Domnului la cer, dar și Ziua Eroilor - sărbătoare națională a poporului român. Cu prilejul acestei zile are loc comemorarea celor 330.000 de militari români care și-au pierdut viața în urma Primului Război Mondial și sunt pomeniți toți eroii care s-au jertfit pentru neam, credință și țară. Sunt amintiți și martirii din Decembrie 1989 și militarii căzuți în teatrele de operațiune.

        An de an, elevii Școlii Primare „Domnu` Trandafir” Boiștea, organizează câte un moment emoționant, prin recitare de poezii și intonarea de cântece patriotice. Domnul învățător Nechifor Dumitru, alături de doamna învățătoare Nechifor Domnica încearcă să le insufle elevilor dragostea de țară și respectul ce-l merită cei care și-au jertfit viața pentru libertatea și credința neamului strămoșesc. S-a depus o coroană de flori și din partea Primăriei Petricani, reprezentată de domnul primar Vasiliu Ticușor, dar au fost prezente și alte persoane ce-și desfășoară activitatea în cadrul Primăriei Petricani.

        Prin arborarea tricolorului de către părintele paroh Trofin Gheorghe și prin cuvântul de învățătură adresat atât elevilor cât și enoriașilor, gândul tuturor s-a îndreptat către cei care s-au jertfit, chiar cu prețul vieții pentru credința noastră pe care trebuie să o păstrăm nealterată.