Hramul Sfântului Haralambie

24 Februarie 2020

                     Omul, din cele mai vechi timpuri, păstra relația cu Dumnezeu și prin aleșii săi-sfinții. Ei încercau să calce pe urmele sfințeniei asemeni acelor sfinți.

                      La fel și în zilele noastre, pe data de 10 februarie, biserica se îmbracă în strai de sărbătoare prăznuindu-l pe sfântul Haralambie. Puterea ocrotitoare a sfântului se simte nu numai la necazuri, cât și la bucuria pe care fiecare credincios o trăiește în sfântul lăcaș alături de toți invitații.

                       Slujba Vecerniei unită cu Litia a adus momente de înaltă trăire duhovnicească prin glasul celor 16 preoți participanți. Ca de fiecare dată, alături de cântăreții de la strană, corul parohiei noastre ”Copii ai aceluiași Dumnezeu” au încercat să înfrumusețeze slujba prin cântările lor iar mai apoi, la masă, prin cântecele patriotice au transmis multă emoție tuturor. Domnul primar al comunei Grumăzești și domnul primar din comuna noastră au felicitat osteneala părintelui nostru paroh, Gheorghe Trofin, precum și a copiilor parohiei ce au un model demn de urmat.

                       Slujba hramului bisericii noastre este un moment important în viața parohiei, moment ce reunește fii ai satului ce se reîntorc pentru a-și aduce aminte de cei dragi-vii sau adormiți.