Hramul Sfântul Haralambie

19 Februarie 2022

       An de an, în apropierea zilei de 10 februarie, atunci când creștin-ortodocșii îl prăznuiesc pe Sfântul Haralambie, făcătorul de minuni și apărătorul de boli, biserica noastră îmbracă haine de sărbătoare. Așa s-a întâmplat și anul acesta, când credincioșii parohiei noastre, alături de copiii grupului catehetic "Copii ai aceluiași Dumnezeu" și numeroși preoți slujitori au participat cu evlavie, în ajunul hramului , la rugăciune.

       Prezența lui Dumnezeu în mijlocul Bisericii prin această sfântă slujbă, săvârșită de un sobor impresionant de 26 de preoți în frunte cu părintele protopop, a fost simțită de credincioșii prezenți care s-au înduhovnicit la slujba Vecerniei, unită cu Litia. Hrana spirituală este atât de necesară omului, pentru că în biserică intrăm în comuniune cu Dumnezeu, cel ce umple sufletele noastre cu darurile Sale cele sfinte.

       Și în ziua hramului, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, credincioșii au venit pentru a-i pomeni pe cei dragi care au plecat dintre noi, dar a căror memorie rămâne vie în sufletele noastre. Astfel, părintele paroh alături de alți părinți, împreună slujitori, s-au rugat pentru sănătatea noastră, a tuturor, dar și pentru iertarea păcatelor celor adormiți.

       Atât în ajunul hramului, cât și în ziua sărbătorii, s-a organizat o agapă creștină, fiind un moment de comuniune și bucurie.

       Să-l luăm ca model de trăire pe Hristos și sfinții Lui, pe Sfântul Haralambie, a cărui pomenire am săvârșit-o și, cu siguranță, starea noastră duhovnicească va cunoaște o liniște și fericire continuă.