Hramul Sfântul Haralambie

17 Februarie 2021

               Pe data de 10 februarie, Biserica ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Mucenic Haralambie care este ocrotitorul parohiei noastre. Așadar, îmbrăcându-ne în haine de sărbătoare am participat la slujba Litiei, unită cu Vecernia, slujbă înălțătoare ce ne apropie cu cugetul de tăria credinței sfinților. Când participăm la un hram, ne unim cu viața de har a hramului, a Sfântului ocrotitor, pentru a fi și noi sfințiți.

              Sfântul Haralambie a învățat poparele cuvântul lui Dumnezeu propovățuindu-le pe calea mântuirii. Este un mare făcător de minuni și ocrotitor împotriva bolilor. Chiar dacă a suferit chinuri grele, sfântul Haralambie nu a renunțat la credința sa și nu s-a lepădat de Hristos, de aceea a sfârșit decapitat.

              Copiii grupului catehetic ” Copii ai aceluiași Dumnezeu ”  și enoriașii parohiei au participat la slujbă cu credința că vor urma învățăturile sfântului, vor rămâne în credință și adevăr. La Sfânta Liturghie din data de 10 februarie preoții împreună slujitori cu părintele paroh au venit cu toată dragostea pentru a-I da slavă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile ce le revarsă asupra noastră.