Hramul Adormirii Maicii Domnului

15 Septembrie 2021

        Un moment important în fiecare parohie ce se serbează cu o solemnitate deosebită este reprezentat de hram. Parohia noastră are Hramul Adormirii Maicii Domnului și hramul Sfântului Haralambie.  Credincioșii satului dar și din împrejurimi se adună pe data de 14 august alături de un sobor de preoți pentru a participa la slujba Prohodului Adormirii Maicii Domnului și la Sfânta Liturghie pe 15 august. 

        La Sfânta Liturghie dar și la prohod, alături de enoriașii parohiei, preoții slujitori și copiii corului catehetic "Copii ai aceluiași Dumnezeu" înalță cântări și rugăciuni Maicii Domnului pentru ca aceasta să vină în ajutorul nostru și să ne lumineze viețile.

        Atât seara, după slujba prohodului cât și în ziua hramului, invitații au participat la o agapă creștină așa cum se cuvine într-o zi deosebită pentru  parohie.

        Dacă ne vom ruga cu tărie Maicii Domnului, aceasta va fi mereu alături de noi și avem datoria de a o cinsti și de a-i urma cu sfințenie modelul unei vieți curate, dăruite lui Dumnezeu întru-totul.