Festivalul "Hristos sufletul satului meu"

15 Iunie 2019

                Tradiția strămoșească spune că pentru a fi sănătos și a nu prezenta dureri osoase este necesar ca in prima zi a Paștelui credincioșii să urce un deal. Întrucât Boiștea este un sat cu enoriași ce respectă valoarea strămoșilor, în fiecare an, dealul "Măgura Boiștea" este frumos împodobit cu două coroane din cetină de brad construite de către tinerii satului. 

                 Datorită acestor fapte, preotul paroh Gheorghe Trofin a decis ca în acest an să organizeze prima ediție a festivalului 'Hristos sufletul satului meu". Acesta a avut loc după slujba celei "de-a doua Învieri" săvârșită tot pe deal.

                 S-a pornit în mod organizat, din fața bisericii, cântănd "Hristos a înviat" și alte cântări specifice Sfintelor Paști, până pe deal, unde erau adunați mai mulți credincioși, în frunte cu domnul primar și donmul viceprimar.

                 Copiii talentați ai grupului catehetic "Copii ai aceluiași Dumnezeu" s-au pregatit și i-au făcut pe cei prezenți să simtă atmosfera de sărbatoare.

                 Ne mândrim cu copiii satului, copii credincioși și talentați care duc tradiția mai departe. Spre seară, am făcut focul de tabară și focul de artificii, spre încântarea tuturor. Dorim ca acest festival să devină o tradiție a satului nostru.