Duminica slăbănogului - zi de sărbătoare la troița de pe imaș

1 Iunie 2023

       În a treia duminică de după Sfintele Paști, după slujba de la Sfânta Biserică, am pornit cu toții la troița de pe imașul satului. Există deja o tradiție ca enoriașii parohiei, cu mic, cu mare, să mergem în cântări Pascale spre locul unde este înălțată troița de pe imaș.

       Părintele a săvârșit slujba  Aghiasmei mici și a rostit diverse rugăciuni pentru rodirea țarinilor, ferirea de secetă, inundații sau alte primejdii, sănătatea animalelor dar și a tuturor locuitorilor de pretutindeni. Copiii grupului catehetic  au dat răspunsurile la această sfântă slujbă.

       Priveliștea de pe deal era minunată: totul era verde în jur, ceea ce reprezintă viața, speranța, iar la final o ploaie binecuvântată s-a revărsat asupra noastră, oferindu-ne nădejde că va fi un an roditor, binecuvântat de Dumnezeu cu toate cele de folos.

       Alături de noi a fost și domnul primar și domnul viceprimar, iar la sfârșitul slujbei am ciocnit un ou roșu cu toții, am degustat din bucatele alese, pregătite cu drag de domnul epitrop Vasile-Laurențiu Grigore împreună cu familia dânsului.

       Rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne țină sănătoși și uniți, astfel încât ani buni să ne întâlnim cu bucurie la această troiță, ca la o serbare câmpenească.