Duminica slăbănogului sărbătorită la troița de pe imaș; ediția a II a foilor parohiale

12 Iunie 2021

       Și anul acesta, ca în fiecare an, dupa Sfânta Liturghie, la troița înălțată pe imașul satului, s-a săvârșit o slujbă de sfințire a apei și rugăciuni pentru rodirea țarinilor și ocrotirea animalelor de orice primejdii.

       Copiii grupului catehetic "Copii ai aceluiași Dumnezeu", în  frunte cu părintele paroh Trofin Gheorghe, dar și enoriașii parohiei, au cântat tot drumul cântări specifice acestei perioade pascale, precum "Hristos a înviat! " dar și alte pricesne.

       După slujba de sfințire a apei-aghiasma mica, copiii grupului catehetic au lansat cea de-a II a ediție a foilor parohiale ale grupului gimnazial, respectiv liceeal.  Numeroși invitați au fost prezenți, printre care și domnul primar Vasiliu Ticușor și  doamna Margareta Mihailescu, Presedinte a Asociației crescătorilor de animale, Tg Neamț. Dumneaei ne-a încântat cu vocea, cântând o priceasnă minunată.

       Așa cum se cuvine, după slujbă, domnul epitrop Grigore Laurențiu împreună cu familia, au pregătit o agapă, astfel încât toți cei prezenți să se înfrupte și din hrana trupească după ce, participând la Sfânta Liturghie și slujba Aghiasmei, cu toții ne-am împlinit sufletește.