Duminica slăbănogului sărbătorită la troița de pe imaș

28 Mai 2022

        Duminica slăbănogului aduce un prilej de bucurie în parohia noastră deoare toți credincioșii prezenți la biserică, și nu numai, merg la troița de pe imaș. Această tradiție are un rol împortant deoarece părintele face slujba de sfințire a apei - aghiasma mică și totodată rostește rugăciuni pentru rodirea pământului și ocrotirea animalelor.

       Pe tot parcursul drumului, copiii corului catehetic „Copii ai aceluiași Dumnezeu”, alături de enoriașii satului, în frunte cu părintele paroh Gheorghe Trofin au cântat sfânta cântare a perioadei Pascale, re "Hristos a înviat!", dar și alte pricesne ce ne-au unit intru Hristos.

        Doamna Margareta Mihăilescu, care ne onorează cu prezența dumneaei an de an, a cântat, alături de corul copiilor , o piceasnă ce a ajuns cu siguranță în inimile tuturor.

        La finalul slujbei, așa cum se cuvine, domnul epitrop Grigore Laurențiu, alături de familia sa, a pregătit o agapă creștină pentru toți cei prezenți. Astfel am plecat de pe imaș impliniți atât sufletește, cât și trupește.

        Ce poate fi mai minunat decât petrecerea unei zile frumoase de primăvară în mijlocul naturii, într-un cadru feeric, unde enoriașii participă atât la rugăciune cât și la petrecerea împreună a timpului liber?