Duminica slăbănogului sărbătorită la troița de pe imaș

3 Iulie 2019

                      An de an, există tradiția ca de Duminica slăbănogului, după Sfânta Liturghie, enoriașii din parohie alături de copiii grupului catechetic "Copii ai aceluiași Dumnezeu" în frunte cu părintele paroh Gheorghe Trofin să meargă pe imașul satului, la troița de acolo. 

                      Tot drumul, de la biserică până pe imaș, am cântat "Hristos a înviat "dar și alte cântări specifice Paștelui. S-a săvârșit  slujba de sfințire a apei-aghiasma mică, și s-au rostit rugăciuni pentru rodul țarinei, sănătatea animalelor iar corul catehetic a dat răspunsurie la această slujbă.

                      Prin însăși însemnătatea duminicii, am învățat că dacă vom arăta mai multă bunătate și blândețe, îngerul Domnului se va pogorî asupra noastră ca și asupra slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda de fiecare dată când vom avea credință puterncă.

                     După cuvântul de învățătură rostit de părintele, familia Grigore Laurențiu a pregătit pentrru toți o agapă creștină fiind astfel o sărbătoare câmpenească care a reunit credincioșii satului într-o mare familie, în frunte cu domnul primar.