Duminica Floriilor

25 Mai 2019

           Creștinii  ortodocși au sărbătorit anul acesta pe data de 21 aprilie, sărbătoarea Floriilor sau Duminica Stâlpărilor, cea mai importantă sărbătoare care vestește Paștele, evocând Intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim.

            Fiind o sărbătoare foarte importantă,credincioșii au participat cu mic, cu mare la Sfânta Liturghie în biserica noastră frumos împodobită cu flori. Ramurile de măslin împărțite  de părinte creștinilor după ce au fost sfințite,ne amintesc de momentul întâmpinării Domnului la intrarea în Ierusalim cu flori, ramuri de măslin și finic.

           Atât corul catehetic "Copii ai aceluiași Dumnezeu" cât și corul elevilor Școlii "Domnu' Trandafir " , au interpretat  emoționante cântări specifice Floriilor, ale căror versuri anticipează patimile Domnului.

           Floriile deschid săptamâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paști, săptămana Mare sau a Patimilor, în amintirea cărora în fiecare seară până în Vinerea Mare, preoții dimpreună cu credincioșii,  închină Domnului rugăciuni în cadrul slujbelor speciale numite Denii.