Conferință ”Sfântul Toma și Mironosițele, în căutarea lui Hristos cel Înviat” - Pr. Prof. Dr. Constantin Necula

6 Iunie 2023

       În această perioadă minunată, respectiv în data de 14 mai, toți enoriașii parohiilor din comuna Petricani, alături de invitații de onoare au avut ocazia de a participa la o conferință susținută de Părintele Profesor Doctor Constantin Necula, cu sprijinul domnului primar Ticușor Vasiliu, ce ne-a umplut sufletele de învățături deosbite, de bucurie duhovnicească.

       Pe părintele Constantin Necula îl cunoaștem cu toții ca fiind un bun orator, un duhovnic ce dă sfaturi mai ales tinerilor dar și adulților. A publicat numeroase volume de predici, este autorul multor studii și articole catehetice, este un cunoscut traducător.

       Pentru că a susținut numeroase conferințe atât în țară cât și în străinătate, a acceptat să fie alături de enoriașii comunei noastre și să ne vorbească despre Mântuitorul Iisus Hristos și Înviere.

       Sfintele Femei Mironosițe sunt cele care au asistat la Sfintele Pătimiri, L-au însoțit pe Hristos până la locul unde a fost îngropat și tot ele sunt cele ce au descoperit că Hristos a Înviat, vestind astfel ucenicilor acest lucru. Părintele a vorbit și despre deținuții politici,despre câte au îndurat aceștia dar și despre blândețea de  care au dat dovadă unii preoți care, bătuți fiind, au răspuns cu bunătate și binecuvântare pentru asupritori.

       Sfântul Apostol Toma, zis Geamănul este cel care a dorit să se asigure că Domnul Iisus e cel care este înviat. El a dat asigurarea că este ”Domnul meu și Dumnezeul meu!” 

       Părintele a răspuns apoi întrebărilor adresate de către cei prezenți. „Credința înseamnă nu să vezi, ci să știi!” a spus părintele, Credința noastră trebuie să fie ”neclintită, sporită cu nădejde și încununată cu dragoste”. Așa ne-a sfătuit părintele Necula și așa ar trebui să se comporte orice creștin ortodox în vremurile actuale destul de tulburi, astfel încât ”credința, nădejdea și dragostea noastră să fie depline”.