Concusul “Icoana și Școala mărturisirii“

16 Aprilie 2017

         Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Teofan și anul acesta, ca și în ceilalți ani, a avut loc Concursul Național de Creație, închinat  anului 2017, declarat Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești și Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, în Patriarhia Română   ,cu titlul sugestiv  “Icoana și Școala mărturisirii“.

       Acest concurs a fost organizat în Protopopiatul Tg. Neamț  în data de 05 aprilie. Participante au fost 12 parohii și un efectiv de 30 de copii. Toți cei implicati au avut lucrări cu titlurii si conținuturi dedicate întru totul temei concursului, titlul portofoliului parohiei noastre fiind Lumina minții prin credință. La acest ăportofoliu au lucrat toți copiii ce formează grupul catehetic, astfel am avut un număr de 35 de lucrăti, fiecare dintre ele având în esență mesajul mărturisirii de credință, precum și al importanței icoanei și al rolului ei în viața creștinului ortodox. Evaluarea lucrărilor a fost făcuta de un profesor de religie –Prof.Ipate Anca ,profesor de limba română –Prof.Apetroaiei Elena, profesor educație plastică -Prof.Gradinaru Oana ,Pr.Nicolae Axentioi-Protopop al Protopopiatului Tg.Neamt și Pr.Filip Marian-misionar protopopesc.

            Au fost acordate premii si diplomă de participare  pentru toți concurenții in funcție de punctajul obținut de către Părintele Protopop Nicolae Axentioi. Portofoliul grupului catehetic al parohiei noastre, prezentat de către Maria-Alexandra Nechifor, a obținut punctaj maxim, astfel ne-am plasat pe primul loc, urmați fiind pe locul doi de Parohia Humulești și Parohia Cracraul Negru, iar pe al treilea de Parohia Păstrăveni și Parohia Săvești. Așteptăm cu nerăbdare etapa eparhială și nădăjduim că Dumnezeu ne va ajuta!