Botezul Domnului

8 Februarie 2024

       Pe data de 6 ianuarie, creștinii ortodocși sărbătoresc Botezul Domnului, o sărbătoare de o importabță deosebită ce semnifică botezul în apa Iordanului a Mântuitorului Iisus Hristos de către Ioan Botezătorul. Un moment important la Slujba de Bobotează este sfințirea apei care devine Agheasmă mare, sfințire săvârșită și anul cesta la Altarul de vară.

       În parohia noastră, enoriașii au venit la Sfânta Biserică cu gândul îndreptat la rugăciune către Domnul, iar la Sfânta Liturghie au dat răspunsurile copiii grupului catehetic ”Copii ai aceluiași Dumnezeu”. Bucuria a fost și mai mare, căci în mijlocul nostru am avut o cruce de gheață, tradiție veche ce marchează această sărbătoare. 

       Prin stropirea cu Agheasmă mare de către părintele paroh ne-am curățit sufletește și ne-am unit cu toții într-un gând și în speranța de a avea un an bun și de a fi noi înșine mai buni și mai iertători pe zi ce trece. 

        Mântoitorul nu S-a botezat pentru că avea nevoie de curățire de păcate, ci pentru a ne arăta importanța acestei sfinte taine, pentru a împlini legea și ca să sfințească firea noastră, spre o mai mare apropiere de Dumnezeu. Sărbătolrile de iarnă se încheie astfel cu sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul, în data de 7 ianuarie, cel care a propovăduit Cuvântul Evangheliei în pustiu.