Botezul Domnului

4 Februarie 2022

     Sărbătoarea Bobotezei este o sărbătoare a lui Iisus Hristos, dar este și un anunț al sărbătorii noastre, al sărbătoririi botezului nostru, un anunț al iubirii lui Dumnezeu față de oameni prin Fiul Său. Treimea S-a arătat atunci și Treimea este dovada iubirii care există din veci și până în veci: "Acesta este Fiul Meu cel iubit întru Care am binevoit. Pe Acesta să-l ascultați!" 
    Botezul lui Hristos a însemnat și o sfințire a lumii, o dată pentru totdeauna. La Iordan, Hristos a alungat răul din apă și, prin ea, din întreaga fire. Prin această sfințire, apele Iordanului au dobândit chipul tainic prezis de profeții Vechiului Testament, devenind imaginea izvoarelor mântuirii.
     În fiecare an, părintele paroh realizează o cruce de gheață în parohie pentru ca slujba Bobotezei să fie cu adevărat deosebită și pentru a ne da puritate sufletească și tărie. Toți enoriașii vin cu drag la Sf Biserică pentru a participa la slujbă și pentru a lua Agheasma Mare, care se consumă timp de 8 zile, sfințită chiar atunci. 
     Acest eveniment important trebuie sărbătorit așa cum se cuvine de fiecare credincios pentru a ne sfinți sufletul, așa cum este sfințită și apa în această mare zi. Să dea Dumnezeu ca Agheasma Mare să ne dea putere ca să ne biruim patimile și să ne ferim de păcatele cele de moarte.