Botezul Domnului

16 Ianuarie 2021

                         Sărbătorit în fiecare an la 6 ianuarie, Botezul Domnului - Epifania sau Teofania- reprezintă una din cele mai importante sărbători ortodoxe, de o însemnătate aparte. Iisus Hristos a venit din Galileea la Iordan, pentru a primi botezul de la Ioan, cel ce propovăduia botezul pocăinței spre iertarea păcatelor.  Ioan spunea poporului: ”Vine după mine Cel mai tare decât mine, Căruia nu sunt vrednic să-I dezleg curelele încălțămintelor Lui. Că eu v-am botezat cu apă, iar Acela vă va boteza cu Duhul Sfânt” (Luca 3,16).

                        În această mare zi are loc slujba de sfințire a aghesmei mari și odată cu sfințirea trupului, gustând din aceasta, ne sfințim și gospodăria, stropind cu apa sfințită în această mare zi.

                        Ne-am bucurat cu toții pentru că, în ciuda vremii destul de calde pentru această perioadă și anul acesta s-a reușit realizarea crucii de gheață care a împodobit locul de săvârșire a slujbei de sfințire a apei.

                        Copiii corului catehetic au dat răspuns la Sfânta Liturghie și împreună cu toți credincioșii, gustând din agheasma mare și-au pus nădejdea în Dumnezeu, rugându-se pentru sănătate, o viață curată în care să domnească pacea și liniștea.