Biserica „Sfântul Ilie” din Satu Nou – Șcheia are un nou preot paroh

Arhiepiscopia Iașilor Iulie 14, 2019   Autor: Flavius Popa

Astăzi, 14 iulie a.c., credincioșii din Satu Nou au trăit momente de bucurie duhovnicească, participând astfel la sfintele slujbe dar și la instalarea în oficiul de preot paroh a părintelui Silviu Cluci, colegul nostru din redacția doxologia.ro. Sfânta Liturghie a fost oficiată de părintele Mihail Roșu, protopop de Iași III, dimpreună slujind părintele Petru Andronache, parohul comunității vecine din Șcheia, dar și tânărul slujitor, părintele Silviu Cluci.

La final, părintele protopop Mihail Roșu a dat citire deciziei chiriarhale de numire, rostind totodată un cuvânt la instalarea noului paroh: „Părintele într-o parohie naște fii duhovnicești pentru Împărăția Cerurilor. […] Îi urez bun venit în Protopopiatul Iași III, îi urez bun venit în această parohie mică dar inimoasă, biserică ce se aseamănă cu un potir duhovnicesc, îi urez să aibă gândul cel bun”.

De asemenea, părintele Silviu Cluci a rostit celor prezenți, un cuvânt de mulțumire: „Dumneavostră vă mulţumesc în chip aparte, pentru căldura sufletească pe care mi-aţi arătat-o din clipa în care am sosit aici. Cu ajutorul Domnului, vom lucra de acum împreună în ogorul Lui. Ne vom ruga împreună, în această frumoasă biserică şi pe la casele fiecăruia, vom fi alături şi în ostenelile gospodăreşti, și mai ales în cele ce ţin de buna rânduială a sfântului locaş. De aceea vă rog dintru început să fiţi lângă de mine, cu rugăciunile, cu sfaturile şi cu celelalte osteneli”.

Scurt istoric

Parohia „Sfântul Proroc Ilie” se află în localitatea Satu Nou din comuna Şcheia, în aria administrativă a Protopopiatului Iaşi III. Menţionat din anul 1921, Satu Nou este situat în partea de sud-vest a judeţului Iaşi, la o distanţă de 37 km de municipiul reședință de județ. Parohia a luat fiinţă în anul 2005, până la această dată funcţionând ca filie a Parohiei „Sfântul Dumitru” din Şcheia. Lucrările de construcție au început în anul 1999, iar în 2007, sfântul locaș a fost târnosit de PS Episcop-vicar Calinic Botoșăneanul.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri