Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Marșul pentru viață

8 Aprilie 2023

       Ziua de 26 martie are o importanță deosebită atât pentru parohia noastră cât și pentru restul persoanelor care participă la Marșul pentru viață, pentru a susține atât viața cât și familia.

       Anul 2023 este ”Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice”. Astfel, am dedicat luna martie pentru mamele noastre, în special bunicile, dar și bunicii noștri. Cum ar fi viața noastră dacă nu ne-am ghida după înțelepciunea și experiența celor trecuți prin viață? Ei au atâtea să ne spună, însă trebuie să avem răbdare să-i ascultăm. Noi, tinerii, ar trebui să ne preocupăm și să ne apropiem mai mult, ascultându-i pe bunici, deoarece tinerii și persoanele în vârstă au nevoie unii de ceilalți.

       În cadrul grupului catehetic ”Copii ai aceluiași Dumnezeu”, am desfășurat numeroase activități, prin care să subliniem importanța familiei extinse, urmând proverbul ”Cine nu are bătrâni să-și cumpere”.  Cred că ar trebui să valorificăm înțelepciunea, tactul și calmul vârstnicilor care este în contrast cu graba tinerilor. Avem nevoie de experiența și înțelepciunea bătrânilor pentru a ne întoarce la ceea ce este mai important în viața noastră: familia, credința, relațiile cu prietenii apropiați. Toate acestea sunt lăsate de tineri pe ultimul plan și când ajung să își dea seama de timpul pierdut, este deja prea târziu. Să ne oprim un pic în loc și să întrebăm bătrânii cum ar face în locul nostru! Copiii, în semn de recunoștință au oferit un trandafir mamelor lor pentru ca acestea să îl ofere mai departe generației vârstnice, adică ”părinților de părinți”. 

       Credincioșii din parohia noastră, în frunte cu părintele paroh Trofin Gheorghe și copiii grupului catehetic ” Copii ai aceluiași Dumnezeu” s-au alăturat și anul acesta Marșului pentru viață ce a avut loc în Târgu Neamț, eveniment la care au participat peste 500 de credincioși.Aceștia s-au adunat în fața bisericii ” Adormirea Maicii Domnului” din Tg. Neamț și a debutat cu citirea Acatistului Bunei Vestiri de numeroși preoți în frunte cu părintele protopop pentru ca mai apoi să mărșăluim spre Casa Culturii. Pe scenă, în deschidere au cântat tinereii grupului ”Copii ai aceluiași Dumnezeu” , urmând mai apoi alte momente artistice și o conferință susținută de pr. arhim. Nicodim Petre, starețul Mănăstirii Bucium.