8 Martie în anul omagial al „Pastorației românilor din afara României”

16 Martie 2021

               O problemă frecventă și destul de importantă în viața noastră este destrămarea familiilor prin plecarea părinților în străinătate, copiii fiind lăsați în grija altor membri ai familiei sau ajungând chiar ai nimănui.

               Potrivit celei mai recente statistici a Autorității Naționale pentru Protecția Familiei și Drepturilor Copilului, la nivel național sunt înregistrate aproximativ 85.605 cazuri de copii cu părinți plecați în străinătate. Din acest număr foarte mare, reiese gravitatea situației copiilor care nu pot simți dragostea și protecția părinților, care în acest moment al vieții ar trebui să se implice cel mai mult, copilăria și adolescența semnificând poate cele mai importante etape ale vieții. Părinții sunt cei de la care pleacă educația de bază a tinerilor. Datoria părinților este să le împărtășească tainele ortodoxiei astfel încât aceștia să își deschidă inima și sufletul și să găsească un sprijin în Biserică și Dumnezeu, chiar și când familia este departe.

               Această problemă a fost abordată și de tinerii ce fac parte din grupul catehetic „Copii ai aceluiași Dumnezeu ”, ce au desfășurat un proiect intitulat  „Legătura tineri- Biserică influențată de plecarea părinților în străinătate”. Copiii, împărțiți pe două grupe, respectiv cei ce aparțin ciclului gimnazial și liceal, pe data de 7 martie au prezentat cele două proiecte în fața părinților prin care și-au exprimat nevoia prezenței și implicării părinților în viața lor, ceea ce i-a emoționat până la lacrimi.

                Părinții nu pot fi înlocuiți, deși aceștia cred că dacă le vor oferi o viață mai bună, material vorbind, dacă au tot ce își doresc, uită că cel mai important este sprijinul și dragostea pe care doar un părinte o poate oferi copiilor săi, fiindu-le aproape, dându-le un sfat potrivit când au nevoie.