Concert de Colinde. Ediția a treia.

24 Decembrie 2016

Cu o săptămână înante de a părăsi Postul Crăciunului, în parohia noastră a avut loc cea de-a treia ediție a Concertului de Colinde, a cărui existență a fost subliniată și în articolul precedent. Pe data de 17 decembrie, credincioșii din apropiere s-au adunat cu inimile curate, sincere pentru a asculta colindele interpretate de cele cinci coruri prezente. A fost o adevărată atmosferă de sărbătoare, de pace, de bucurie, era ca și cum cu totții formam o familie, o familie ce slujea lui Dumnezeu!

Cel dintâi cor a fost cel format din copiii școlii "Domnu' Trandafir" ce au fost îndrumați de către domnii profesori, mai apoi au urmat corul ATOR coordonați de preotul Marian Filip, corul catehetic format de către preotul paroh Gheorghe Trofin, corul de copii din Patra Neamț îndrumat de doamna Ana Maria Bianca Ciucanu, și ultimul cor, dar desigur, nu și cel din urmă, corul preoților. 

La sfârșitul activității fiecare dintre noi a fost răsplătit așa cum se cuvine în această perioadă a anului, însă, adevărata răsplată nu a fost partea materială, ci momentul în care, ne-am adunat cu toții, cu mic, cu mare, și am cântat împreună "O, ce veste minunată" precum și "La mulți ani!". Acesta a fost, cu siguranță, punctul culminant, clădirea, ce începuse a fi neîncăpătoare pentru mulțimea ce s-a adunat, răsuna de fericire, în timp ce sufletele erau încărcate cu bucuria de a fi creștin ortodox și de a-L putea slăvi pe Dumnezeu!

Mulțimiri preoților, autorităților locale, copiilor, domnilor învățători, credincioșilor și tuturor celor care au reușit să creeze din seara de 17 decembrie 2016 un început de Crăciun!!!