Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos este una dintre cele mai iubite și așteptate sărbători, pentru că Fiul lui Dumnezeu vine să redea frumusețea omului din Rai, căzut în păcat din cauza protopărinților Adam și Eva. Sărbătoarea Crăciunului este sărbătoarea bucuriei și a momentelor petrecute în familie, a oferirii de daruri. Atenția noastră trebuie însă să se îndrepte spre Nașterea lui Hristos, Cel ce vine să ne dăruiască bucuria vieții veșnice.
Satul nostru este animat de copiii care se pregătesc din timp pentru a merge la colindat, iar mai apoi, în ajunul Anului Nou, cu uratul. Copiii vin cu bucurie de Crăciun la biserică pentru a cânta colinde și a fi răsplătiți de părinte cu un cadouri.
Grupul catehetic „Copii ai aceluiați Dumnezeu” au dat și răspunsurile la Sf. Liturghie și au colindat enoriașii în acastă sfântă zi, aducându-L pe Hristos mai aproape de inimile tuturor. La final, toți copiii prezenți au primit câte un cadou și în Biserică a răsunat colindul ”O, ce veste minunată!” din glasurile tuturor.
De Anul Nou, cu mare bucurie, tinerii satului Boiștea încă păstrează tradiția strămoșească. Specific satului Boiștea, este Buhaiul, format anul acesta atât din băieți cât și din fete, dar și banda arnăuților. Coordonați de părintele paroh, Trofin Gheorghe, copiii grupului catehetic au continuat să ne surprindă printr-un moment artistic ce ne-a îndreptat gândul la trecut, dar care transmite mai departe valorile locale desprinse din moși- strămoși, aducând cinste satului prin talentul lor. De asemenea, formația de arnăuți s-a remarcat în primul rând prin costumație și urătură și a adus în mijlocul nostru frumusețile satului la această mare sărbătoare a Anului Nou. Dacă anul trecut ne-a încântat buhaiul fetelor, un moment inedit, anul acesta și-au unit forțele cu băieții spre a realiza un moment deosebit.
Astfel, tinerii s-au pregătit atât pentru ajunul Anului Nou ce a debutat la Primăria Petricani, când formația de arnăuți, împreună cu Buhaiul și Banda Urșilor au impresionat pe toți cei adunați în curtea Primăriei, continuând mai apoi cu Primăria Urecheni. După aceste momente frumoase, fiecare bandă a mers pe la casele oamenilor, bucurându-i prin urăturile tradiționale pe toți cei care i-au primit cu sufletul deschis în mijlocul lor.
Finalul de an ne-a găsit uniți în rugăciunea de mulțumire la Sf. Biserică. Dacă Dumnezeu ne-a învrednicit să ajungem cu bine sfârșitul anului, trebuie să-I aducem mulțumiri și să-L rugăm să binecuvânteze și începutul Noului An. După slujbă, părintele i-a invitat pe toți cei prezenți la slujbă la Casa Parohială unde s-au adunat toate bențile pentru a-și prezenta programul pregătit. Bineînțeles că tinerilor urători li s-a alăturat și veteranii, adulții care, cu ani în urmă, iubeau să bată dobele și să spună urătura, transmisă din moși-strămoși.
Și la Festivalul Datinilor și Obiceiurilor de iarnă, desfășurat în Tg. Neamț, satul Boiștea s-a remarcat prin tradițiile păstrate, pentru că, alături de părintele ce i-a coordonat, Alaiul de datini și obiceiuri de la Boiștea a obținut Premiul 2.
Farmecul sărbătorilor de iarnă constă în bucuria de a petrece alături de cei dragi momente deosebite prin păstrarea tradițiilor, dorința de a fi generos și de a-L avea ca model pe Însuși Iisus Hristos, Pruncul. Crăciunul ne conectează direct cu copilul din noi ,în această perioadă devenim mai sensibili, mai receptivi la stările celor din jur. Să-I permitem Fiului lui Dumnezeu să Se nască și-năuntrul nostru și să ne curățe sufletele, pentru a fi puri, asemenea pruncilor.