Învierea Domnului sau Sfintele Paști este ”Sărbătoare a sărbătorilor și praznic al praznicelor, împărăteasă și doamnă”. Paștile reprezintă și ”învierea” noastră din păcatul strămoșesc pentru că Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu a biruiut moartea. Această sfântă sărbătoare este precedată de slujbe specifice, precum Deniile. În Sfânta și Marea Vineri, s-a săvârșit Denia Prohodului Domnului, adică slujba de înmormântare a Mântuitorului Hristos. În biserica noastră s-au format patru coruri pentru a cânta cele trei stări, unul dintre coruri fiind cel al ”Copiilor ai aceluiași Dumnezeu”, corul tinerilor de la cateheză.
Slujba Învierii Domnului reprezintă o bucurie pentru toți creștinii, pentru că Vestea Învierii este vestea esențială a întregii activități a Bisericii lui Hristos iar când părintele aduce vestea Învierii prin rostirea cuvintelor ”Hristos a Înviat!”, întreaga noastră biserică a răspuns ”Adevărat a înviat!” iar în suflet bucuria aceasta se sălășluiește mult timp de acum înainte, călăuziți fiind de Lumina Sfântă.
Slujba Vecerniei, numită în popor ”A doua Înviere” ne-a unit din nou pe noi, enoriașii Parohiei Boiștea pe Dealul Măgura Boiștea. Alături de copiii grupului catehetic, în frunte cu părintele nostru drag, am urcat în cântări de bucurie, slăvind Sfânta Înviere, la cabana de pe deal. Acolo ne-a așteptat domnul primar, dar și alți enoriași și împreună, ne-am bucurat de Sfânta Slujbă. După ciocnirea unui ou roșu și servirea altor gustări specifice Paștelui, am stat cu toții de vorbă și ne-am bucurat de cântecele inimoșilor copii ai parohiei noastre. Totodată, pe Dealul Măgura Boiștea au fost ridicate înainte de Învierea Domnului două ”Coroane” ce au fost premiate de părinte prin oferirea de cărți, iconițe.
Izvorul Tămăduirii, sărbătoare închinată Maicii Domnului este iarăși zi deosebită pentru că este hramul cimitirului nostru. După slujba de la Sfânta Biserică părintele, împreună cu enoriașii s-au îndreptat la troița ridicată de frații Negru, închinată acestei sărbători. Aici s-a săvârșit slujba Aghiasmei Mici cu gândul că Hristos cel Înviat este Izvor al vindecărilor, iar Maica Domnului- izvor al tămăduire. La cimitir s-au pomenit cei adormiți întru credința Învierii.
Nădăjduim ca Izvorul Tămăduirii și Săptămâna Luminată să aducă izvor de sănătate sufletească și trupească pentru fiecare dintre noi.